Polityka Cookies

Cookies

Polityka "ciasteczek"

Zasady używania "ciasteczek"

Każda osoba która korzysta lub będzie korzystała z usług firmy Zielona Paczka powierza nam swoje dane .

W pełni to rozumiemy oraz szanujemy i zdajemy sobie sprawę ze przechowywanie danych to odpowiedzialność i
dlatego zapewniamy bezpieczenstwo powierzanych nam danych oraz dajemy mozliwosc kontroli nad nimi Klientowi.

Wszelkie dane jakie nam powierzaja klienci sa w pelni chronione w komputerze administratora i zabezpieczone haslem

Ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji naszych usług zgodnie z polityka prywatności.
Kazda osoba moze okreslic warunki przechowywania i dostepu do plikow cookies w Twojej przegladarce internetowej.

Polityka Prywatności i Cookies

Uprzejmie informujemy, iż firma Zielona Paczka z siedziba w Bray (adres siedziby i adres do korespondencji; 7 Roseville court, Dublin Road, Bray Co. Wicklow) przetwarza następujący zakres Państwa danych osobowych: dane do FV, adres dostawy, adres e-mail, nr telefonu a także inne dane niezbędne do jej realizacji wskazane na stronie Usług. Dane te zostały dobrowolnie podane przez zarejestrowanie się na naszej stronie zielonapaczka.pl z udzieleniem zgody na przesyłanie informacji marketingowych.
Zielona Paczka posiada Wpis do Rejestru Przedsiębiorców w Irlandii pod numerem 620602, oraz adres poczty elektronicznej:kontakt@zielonapaczka.pl

Administratorem Państwa danych osobowych (dalej: Administrator) jest: Zielona Paczka 7 Roseville court, Dublin Road, Bray Co. Wicklow. Z Administratorem można się kontaktować pisemnie, za pomocą poczty tradycyjnej na adres: 7 Roseville court, Dublin Road, Bray Co. Wicklow lub email: kontakt@zielonapaczka.pl
Państwa dane osobowe/firmowe przetwarzane są wyłącznie w celu realizacji zamówień i przesyłania informacji marketingowych.
Obok Usługodawcy w Zielona Paczka występują również Przewoźnicy oraz Partnerzy – są to samodzielne podmioty trzecie w stosunku do Usługodawcy, z którymi Klient za pomocą ZielonaPaczka.pl, może zawrzeć Umowę Przewozu.
W związku z przetwarzaniem Państwa danych przysługuje Państwu prawo do:

- żądania od Administratora dostępu do danych osobowych,
- żądania od Administratora sprostowania danych osobowych,
- żądania od Administratora usunięcia danych osobowych,
- żądania od Administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
- żądania od Administratora zaprzestania przesyłania informacji marketingowych
- wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,
- wniesienia skargi do organu nadzorczego.

Usługodawca dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, że zbierane przez niego dane są przetwarzane zgodnie z prawem; zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami; merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane oraz przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.
Dane osobowe Usługobiorcy są przetwarzane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U. 1997 Nr 133, poz. 883 ze zm.) (zwana dalej: Ustawą o ochronie danych osobowych) oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. 2002 Nr 144, poz. 1204 ze zm.).

Podanie danych osobowych, o których mowa powyżej, może być niezbędne do zawarcia i realizacji umowy o świadczenie Usługi Elektronicznej w firmie zielona paczka. Każdorazowo zakres wymaganych do zawarcia umowy danych wskazany jest uprzednio na stronie Usług, w trakcie korzystania z nich oraz w ich Regulaminach.

Niniejsza polityka prywatności ma charakter informacyjny, co oznacza, że nie jest ona źródłem obowiązków dla Usługobiorców Firmy Zielona Paczka
Zleceniobiorca gromadzi w celach technicznych dane IP komputerów, które logują się na serwisie. Dane te nie zawierają informacji mogących zidentyfikować tożsamość użytkownika, gromadzone są wyłącznie w celach technicznych oraz zbierania bardzo ogólnych danych demograficznych o odwiedzających stronę. Niektóre elementy serwisu mogą wykorzystywać tzw Cookies.

Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie osoby odwiedzającej stronę zielonapaczka.pl (np. na dysku twardym komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona – w zależności z jakiego urządzenia korzysta odwiedzający). Szczegółowe informacje dot. plików Cookies, a także historię ich powstania można znaleźć m.in. tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko. Usługodawca może przetwarzać dane zawarte w plikach Cookies podczas korzystania przez odwiedzających ze strony Serwisu Zielona Paczka w następujących celach:
- realizacja podstawowych funkcjonalności Serwisu Zielona Paczka, takich jak identyfikacja Usługobiorców jako zalogowanych i utrzymywania sesji logowania, przechowanie dynamicznych danych, np. statystyk, podsumowań;
- dostosowania zawartości strony Serwisu Zielona Paczka do indywidualnych preferencji Usługobiorcy (np. dotyczących języka strony);
- zapamiętywanie lokalizacji IP, strefy czasowej;
- prowadzenia anonimowych statystyk przedstawiających sposób korzystania ze strony serwisu Zielona Paczka
Administrator korzysta w Serwisie Zielona Paczka z usług Google Analytics oraz Universal Analytics dostarczanych przez firmę Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA). Gromadzone dane przetwarzane są w ramach powyższych usług w sposób zanonimizowany (są to tzw. dane eksploatacyjne, które uniemożliwiają identyfikację osoby) do generowania statystyk pomocnych w administrowaniu strony serwisu Zielona Paczka . Szczegółowe informacje dotyczące działania powyższych usług dostępne są tutaj: www.google.com/intl/pl/policies/privacy/partners/
Firma Zielona Pczka może udostępniać dane zanonimizowane (tj. takie, które nie identyfikują konkretnych Użytkowników) zewnętrznym usługodawcom, zaufanym partnerom lub agencjom badawczym w celu lepszego rozpoznania atrakcyjności reklam i usług dla Użytkowników, poprawy ogólnej jakości i efektywności usług świadczonych przez Firmę Zielona Paczka

Jak usuwac lub ograniczac cookies

Oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików „cookies” na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować obsługę plików „cookies” lub informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o sposobie obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej. Możliwe jest w każdej chwili usunięcie plików „cookies” korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej. Ograniczenie stosowania plików „cookies”, może wpłynąć na wybrane funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

Konto w serwisie może założyć każda osoba chcąca zamówić usługę bądź zainteresowana otrzymywaniem Newslettera. Każda osoba zarejestrowana w serwisie Zielona Paczka może zastrzec, że nie chce otrzymywać żadnych wiadomości oprócz tych niezbędnych do prawidłowego realizowania zamówionych usług.

Dziekujemy za poswiecenie swojego czasu i zapoznanie sie z polityka prywatnosci'' cookies'' firmy zielona paczka .